ESOTERISM

moon-goddess-tanit-sirius-inca-gold-map2
„În cartea ocultistei Madame Blavatsky – “Doctrina secretă” (1888) – putem afla că grâul și porumbul au fost aduse în Egiptul antic de către zeitățile Isis și Osiris, care au coborât din ceruri. Manetho de Sebennytus, un preot egiptean și istoric care a trăit în timpul domniei lui Ptolemeu al II-lea (283-246 î.Hr.), a scris într-una din lucrările sale că Isis, care a venit din constelația Câinelui (Canis Major), de pe steaua Sirius, a fost prima persoană care a adus oamenilor grâul și porumbul din Cosmos. Isis a fost, de asemenea, creditată pentru introducerea berii în Egiptul antic.” LINK
Esoterismul - Antoine Faivre - pag 17
Esoterismul – Antoine Faivre – pag 17

Arcane-Arcana-09-hermite-hermit2Interpretarea miturilor din culturile antice nu este o știință exactă și legăturile sunt greu de demonstrat. Totuși, legătura simbolică dintre Sirius și cunoașterea ocultă apare constant în istorie, traversând veacurile. De fapt, ceea ce este venerat astăzi de ocultiști era venerat și acum o mie de ani. Societățile secrete moderne, cum ar fi Francmasoneria, Zorii aurii sau Nine Gate 9Rozicrucienii, care sunt considerate ordine hermetice (deoarece învățăturile lor sunt bazate pe cele ale lui Hermes Trismegistul) îi atribuie stelei Sirius cea mai mare importanță. Simbolismul acestor societăți relevă o conexiune profundă între Sirius și filozofia ocultă. Steaua câinelui este punctul central al învățăturilor acestor societăți secrete. Ca dovadă, multe societăți secrete sunt numite după această stea. (…)

Hydra Sirius Orion

In Medio Stat Verum2Aproape toate marile mituri cosmologice care stau la baza cărților sacre ale diferitelor culturi de pe glob au ca personaje centrale figurile unor învățători divini și povestesc despre ritualuri misterioase.

Sirius & Foolish

Pentagram - Sirius - Triskelion

Nymphenburg-StatueToți marii înțelepți au venit de sus, din stele. Iar în cazul zeului Hermes al grecilor, Mercur al romanilor, Toth al egiptenilor sau Quetzalcoatl al amerindienilor, precizarea este că locul de unde au venit este steaua Sirius. Toți aceștia au coborât pe Pământ ca să-i civilizeze pe oameni, după care au urcat din nou la stele, lăsând în urmă indicii ale secretelor lor, care într-o zi, când oamenii vor atinge un nivel superior de conștiință, vor putea fi decodate. (SURSA)

Robert Anton Wilson - Cosmic Trigger I
Robert Anton Wilson – Cosmic Trigger I

theosophy_sealÎn teosofie se crede că Şapte Stele din Pleiadele transmit energie spirituală la cele Şapte Raze din Logosul Galactic din Ursa Mare, apoi la Sirius. De acolo este trimisă prin Soare către zeul Pământului (Sanat Kumara) şi în final prin şapte Maeştri ai Înţelepciunii Antice către rasă umană. (SURSA)

Holy Grail from Sirius_C

Esoterismul - Antoine Faivre - pag 18-19
Esoterismul – Antoine Faivre – pag 18-19 (Ed. Paideia, 2001)