AGATHYRSI

ECHIDNA. Sculpture by Pirro Ligorio 1555, Parco dei Mostri (Monster Park), Lazio, Italy. „A possibly related creature to the Hesiodic Echidna is the „Viper” (Echidna) cast into an abyss, by Philip the Apostle, in the apocryphal Acts of Philip. Called a „she dragon” (drakaina) and „the mother of the serpents”, this Echidna ruled over many other monstrous dragons and snakes, and lived in a gated temple, where she was worshipped by the people of that land. She, along with her temple and priests, was swallowed up by a hole in the ground that opened beneath her, as the result of Philip’s curse.” (Wikipedia)
Waddell - Britsh Edda - Ymi, Heidi, Ida or El and her consort Wodan or Bodo drinking in Eden
L.A.Waddell – British Edda (1930) – Ymi, Heidi, Ida or El and her consort Wodan or Bodo drinking in Eden. Babylonian seal c. 3300 B.C. SURSA

the-sirius-mystery-robert-temple-sumerian-cylinder-sirius

danube-script-artefacts„Hercule (Heracles) fiul lui Zeus si al Aclamenei calatorind pe teritoriile care vor deveni ale scitilor de mai tarziu a intalnit-o pe Echidna, o femeie care era de la brau in jos sarpe. Aceasta ii propune sa se uneasca fizic cu ea, lucru pe care Hercule il si face. Din aceasta uniune dintre doua creaturi atat de diverse vin la lumina trei fii: Agatarso, Gelono si Scite cel mai mic.

Transylvania - The original home of the Dragon Queens and Kings - p.208
Transylvania – The original home of the Dragon Queens and Kings (The Dragon Legacy – The Secret History of an Ancient Bloodline, p.208)

the-sirius-mystery-robert-temple-typhon-scylla-skylla-skylax

The Vinca symbols, script, or Old European script, are a set of symbols found on Neolithic era (6th to 5th millennia BCE) artifacts from the Vinca culture of southeastern Europe. The symbols are mostly considered as constituting an instance of "proto-writing"; that is, they probably conveyed a message but did not encode language, predating the development of writing proper by more than a millennium.
The Vinca symbols, script, or Old European script, are a set of symbols found on Neolithic era (6th to 5th millennia BCE) artifacts from the Vinca culture of southeastern Europe. The symbols are mostly considered as constituting an instance of „proto-writing”; that is, they probably conveyed a message but did not encode language, predating the development of writing proper by more than a millennium. SURSA
glykon
Statuetă a şarpelui Glykon din secolul al II-lea, descoperită pe teritoriul oraşului Constanţa. SURSA

(…) In versiunea povestita de Diodoro Siculo cel care se uneste cu Echidna nu este Hercule ci Zeus. In textele grecesti Echidna ar fi trait in Pelopones unde si-a gasit chiar moartea ucisa fiind de Argo cel cu o suta de ochi care avea obiceiul sa manace trecatorii. O alta interpretare a acestor fapte o dau insa locuitorii coloniilor de la tarmul Marii Negre, care povestesc ca Hercule ajuns pe acele pamanturi si-a dezlegat caii lasandu-i sa pasca inainte de a se culca dupa oboseala drumului facut.

The Sirius Mystery - Robert Temple - Typhon & Scylla
The Sirius Mystery – Robert Temple – Typhon & Scylla
The Sirius Mystery - Robert Temple - Oannes
The Sirius Mystery – Robert Temple – Oannes
Ring Depicting Isis and a Snake - Roman,1st centrury AD British Museum
Ring Depicting Isis and a Snake – Roman,1st centrury AD British Museum
Isis with serpent tail, Egypt 2nd century AD - Los Angeles Country Museum of Art
Isis with serpent tail, Egypt 2nd century AD – Los Angeles Country Museum of Art

Cand s-a sculat a inceput sa ii caute dar nu reusea sa ii gaseasca pentru ca Echidna, femeia jumatate sarpe, care locuia intr-o pestera in apropierea acelor locuri, ii luase.

The-fall-and-expulsion-from-garden-Michelangelo-Buonarroti

Isis Snake Mother
Isis & Osiris – Egypt (left). Poseidon – Ancient Greece (center). Fish-tailed founders of Chinese civilization – Fuxi & Cang Jing (right)
dl4ffea5ef
Jiroft culture, Iran, 3rd millennium BC

Serapis, Harpocrates, IsisEa ii promite ca ii va reda caii cu conditia ca el sa se uneasca carnal cu ea. El accepta si din uniunea aceea se nasc trei fii: Agatarso, Gelono si Scite.

Dragonul dacic

029 030

anu25_04[„Când cei călcați au fost învinși prin FORȚĂ, li s-au luat dreptul la cunoaștere și le-au fost interzise cunoștințele universale. Atunci BINELE a devenit ”RĂU”, iar RĂUL a devenit ”BINE”. IMPOSTORII au devenit LEGITIMI, iar LEGITIMII au fost transormați în ”IMPOSTORI”. De atunci încoace au curs fluvii de sânge.

IRAN PHOENICIA ASSYRIA - Ormuzd(DEX: „Ariman = geniul cel rău la Perșii cei vechi, totdeauna în luptă cu Ormudz, personificarea binelui.”)

Blazon Agathyrsi din filmul Dacii
“Lupul” – Regele Agathyrşilor. Blazonul lor apare în filmele Dacii (1966, min 44’15”) şi Burebista (1980, min. 1h20’35”). Interesant că în filmul Burebista, agathyrşii plăteau tribut către statul nou al geto-dacilor înfiinţat de regele Burebista.

aratus-solensis-1600-hug-grotii-syntagma-arateorum-siriusCum agathîrșii aveau ca blazon DRAGONUL, dragonul a fost transformat in DRAC, SATANA sau DEMON. Cum ceilalți aveau ca emblemă CRUCEA și VULTURUL, crucea a devenit element de tortură, iar vulturul l-a chinuit pe PROMETEU.”]

031 032

Agartha DaciaDacia Burebista(…) Deci iata ca teoria triburilor iraniene venite in Europa de est nu sta in picioare, pentru ca nici un om care cunoaste povestirile antice ale zeilor greci nu va tarta3putea afirma ca Hercule a intalnit-o pe Echidna in teritoriile semitice, ci in teritoriile greco-carpato-danubio-pontice. Deci, conform izvoarelor menzionate de Wikipedia dupa care s-au scris nenumarate Makers_Civilization_Ro_1 Makers_Civilization_Ro_2articole eronate, “iranieni” agatarsi au fost zamisliti de Hercule, eroul grec si de Echidna, femeia sarpe care locuia pe teritoriul vechii Dacii. Deci agatarsii, scitii si gelonii s-au nascut aici intre mare, Carpati, Balcani, Nistru si Don.

Cucuteni Romania 5000 BC(…) Cautand marturii despre cele trei popoare care s-au nascut din fii lui Hercule aflii ca toate au existat cu adevarat si ca tara in care traiau in acele timpuri se numea  inainte ARIMIA, Arimphea, Ariminia, Arimin iar populatiile  acestei tari se numeau arimaspii dar si rumuni, rumani, rumuri, arimani arimii. Dionisie Periegetul,  secolului ll e.n., ii aminteste pe miticii arimaspii cu numele de arimani, iar Homer (secolul Vlll î.e.n.) în Iliada, 2.781–783 spune că patria lui Thyphon, cel mai renumit titan, era ţara arimilor sau Arima, în Odiseea, poetul spune despre acest teritoriu de legendă că este în ţinutul hiperboreenilor din nordul Istrului.

maica-domnului-icoana-de-la-troita-din-fata-biser-valea-sosii-bacau-besz4835--fullres Born AgainBasel City Basilea 1741 Dionisie Periegetul confirma faptul ca arimaspii erau Hiperboreenii din nordul Istrului dar ne mai spune ceva care confirma faptul ca si Echidna locuia in aceasta mitica tara si nicidecum in Iran, pentru ca titanul cel mai de temut, spaima zeilor, fiinta de frica carora zeii toti au plecat in Egipt, TYPHON, avea tara de bastina tot in tinuturile arimaspiilor.

Wenceslas_Hollar_-_The_Greek_gods._Tryphon

hyperborea-map
HERODOT: „Aristeas din Proconez, fiu al lui Castrobiu, compunând un poem epic, spune că a ajuns îndemnat de Phoebus în apropiere de Isedonii şi că dincolo de Isedonii locuiesc Arimaspii, oameni cu un ochi, şi dincolo de ei grifonii păstrători ai aurului, iar în sfârşit, dincolo de ei Hiperboreenii, care se întind până la mare. Toţi aceştia, exceptând Hiperboreenii, începând cu Arimaspii, îşi agresează încontinuu vecinii; şi astfel de către Arimaspi au fost izgoniţi din ţara lor Issedonii, de către Issedoni Sciţii; iar Cimerienii, care locuiau spre marea australă, împinşi de Sciţi, şi-au părăsit ţinutul lor” (IV,13) STRABON: „Toate popoarele din nord aveau numele din partea istoricilor greci de Sciţi sau Celtosciţi, dar scriitorii încă mai vechi făceau distincţii între ei, numind Hiperborei pe cei ce trăiau în zona Pontului Euxin, a Istrului şi a Adriaticii” (Geografia 11,6,2)

Goddess Dendera in her bovine aspect - Egyptian Museum, Cairo Venus 7000 BCProbabil va intrebati care ar fi legatura dintre cei doi? Ei bine, THIPHON era sotul Echidnei cu mithra-2care a zamislit cele mai infioratoare creaturi ale antichitatii, dupa cum ne spun legendele grecesti, pe care in mare parte, ca o ironie a soartei le ucide chiar Hercule.

Untitled-5 copy

Chaos_Monster_and_Sun_God

Moldova Shield
Stema Moldovei

(…) Am putea spune ca in realitate agatarsii, scitii si geloni erau getii, scitii si tracii, cei trei frati, cele trei triburi mari nascute din poporul pelasg. La aceste trei popoare exista semne comune cum ar fi caciula cu motul intors spre inainte, parul prins intr-o coada si steagul particular in forma de dragon care probabil ar reprezenta originea lor dragoniana mostenita de la mama lor Echidna.

dendera-orion-cow-sirius-copy

stema-moldovei-si-aceia-a-tarii-romanesti-h-sanielevici

Francisco de Holanda - pages 127 & 169

Switzerland 1960 Basel

057(…) Avand origine dragoniana pe linia materna, cea mai puternica deci, este normal sa credem ca ar fi fost posibil ca in antichitate DACII sa se cheme DRACI sau ca de fapt TRACII sa se fi chemat DRACI sau poate ca din marele trib al TRACILOR-DRACI sa fi ramas un trib care sa se numeasca apoi DACII-DRACI.

04100Speculatii se pot face multe dar un lucru e sigur: neamul draculestilor cu siguranta nu vine de la organizatii aparute mai tarziu care aveau mai mult sau mai putin legaturi masonice cu Ordinul Dragonului, cu Dragonienii sau cu orice alta gaselnita de acest tip. TRACII-DRACI sau DACII-DRACI  nu au legaturi cu dragonii, ci au legatura cu GRIFONII, care astazi sant reprezentati de sfincsii raspanditi pe

Vlad Draculvarfurile muntilor nostrii si care mai pazesc inca bogatiile ascunse ale antichitatii reprezentati  pe stemele principatelor dar si cu, culoarea  neagra, care vine de la culoarea primordiala a pamantului din care s-au nascut.” SURSA

L.A.WADDELL - The Phoenician Origin of Britons (1924)
L.A. WADDELL – The Phoenician Origin of Britons (1924)

Ottokar II - King of Bohemia 1251-1276

Secretul Vaticanului

Musei_Vaticani_-_Mithra_-_Sol_invictus_01136_2
Vatican Museum, Cortile del Belvedere. „To the unconquered sun god, Atimetus, slave of our emperors, cashier of the Romanian farms”. In a cave Mithras, slaying the bull, whose tail ends in three ears. On the border of the cave the raven is perched. The bust of Luna with a crescent behind her shoulders, on the horns of which are stars. We would understand Sol Invictus here, except that the image is plainly of Mithras in his phrygian cap, not Sol Invictus in his chariot and radiate crown!?

De asemenea, ar fi de precizat ca dacii sant un trib care nu este mentionat de aproape nici un scriitor antic pentru ca toti pomenesc de geti, nu de daci, ca fiind stapanii de drept ai teritoriilor care pana acum erau menzionate ca apartinand agatarsilor. In realitate agatarsii erau getii sau mai bine zis un trib al getilor, poporul care a facut sa tremure imperiul cel mai mare al omenirii: imperiul roman.

Galleria_delle_carte_geografiche_(Vatican_Museums)_September_2015-1a_2
Vatican Museums. Galleria delle carte geografiche (2015)
Silver rhyton from Poroina, Romania. End of the 4th century BCE - Thracian
Silver rhyton from Poroina, Romania. End of the 4th century BCE. Thracian

Iată ce relatează Alexandru Vlahuţă despre agathîrşi, în lucrarea “Din Trecutul Nostru” – România Pitorească: “Demult, cu opt sute de ani inainte de Hristos, traia pe vaile acestea un neam de oameni razboinici, aspri la fire si la chip, cu numeme de sciti. Ei stapaneau, de calare, toata campia intinsa din Marea Neagra pana-n pustiurile mlastinoase ale Donului; iar in partea muntoasa, in mandra cetate a Carpatilor, haladuiau agatarsi, o vita mai aleasa, desfacuta din neamul cel mare al tracilor.

KOSON
The Kosons are the only gold coins that have been minted by the Dacians, named after the Greek alphabet inscription „ΚΟΣΩΝ” on them. It is thought that „Koson” is the name of an otherwise historically unrecorded Dacian king, though he may be identical to the COTISON mentioned by Horace and Suetonius. (SURSA)
Agathyrsi - Dacia - Europe - 1595 - Daciarvm, Moesiarvm Qve Vetvs Descriptio
Agathyrsi – Dacia – 1595 – Daciarvm, Moesiarvm – Qve Vetvs Descriptio
Coat of arms of the House of Visconti
Coat of arms of the House of Visconti

Retrasi din vadul gloatelor pribege, aparati de intariturile muntilor si aparoape nestiuti de lume, agatarsi duceau acolo o viata asezata, linistita, indelednicindu-se unii cu cresterea vitelor, altii cu viile, ori cu albinele, de raul carora se zice ca nu poate patrunde nimenea la ei, cei mai dinauntru strangand aur din prundul raurilor sau 5509 BCscotindu-l din desfundaturile muntilor si toti laolalta alcatuind o familie de oameni voinici, harnici si santosi, care se purtau gatiti in haine stralucitoare, traiau in liniste si-n buna intelegere, isi iubeau tara lor fruomoasa si pazita, din care nu ieseau niciodata, avand carmuitori pasnici, inlesniri multe si legi putine, pe care le puneau in versuri si le-nvatau pe dinafara cantandu-le.” SURSA

Iranischer_Meister_001
Dhul-Qarnayn with the help of some jinn, building the Iron Wall to keep the barbarian Gog and Magog from civilized peoples. (16th century Persian miniature)

GOG ŞI MAGOG apar în Cartea Genezei, Cartea lui Ezechiel, Cartea Apocalipsei sau în Coran. Ei sunt prezentaţi diferit ca bărbaţi, fiinţe supranaturale (uriaşi sau demoni), grupuri naţionale sau teritorii. Gog si Magog apar pe scară largă în mitologie şi în folclor. După relatările lui Geoffrey de Monmouth din 1155, cei doi ar fi fost odată un singur uriaş Gogmagog, fiind rupt în două, după ce a fost aruncat în mare, lângă Plymouth, de către Corineus, un invadator roman. În prezent, în lume există numai un singur set de astfel de statui ale acestor mari uriaşi.

The Monster of Gog and Magog
The Monster of Gog and Magog, by Zakariya al-Qazwini (1203–1283)

Acestea pot fi văzute în Londra, în Guildhall, acolo unde marii uriaşi Gog şi Magog au fost forţaţi să slujească în chip de uşierii regali. Geneza 10:2 – ca strămoşi omonimi ai unui popor sau naţiune. 1 Cronici 5: 3,4 – Gog este prezentat ca un descendent al lui Ruben (fiul cel mare al patriarhului Iacov). Ezechiel 38:2–3 – Gog şi Magog apar împreună: „Fiul omului, întoarce-te cu faţa spre Gog, din ţara lui Magog, spre domnul Roşului, Meşecului şi Tubalului, şi proroceşte împotriva lui! Şi spune: ,Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: ,Iată, am necaz pe tine, Gog, domnul Roşului, Meşecului şi Tubalului!” (SURSA)

Illustration of Magog as the first king of Sweden, from Johannes Magnus' Historia de omnibus gothorum sueonumque regibus, 1554
Illustration of Magog as the first king of Sweden, from Johannes Magnus’ Historia de omnibus gothorum sueonumque regibus, 1554

Josephus identified the offspring of Magog as the Scythians, a name used in antiquity for peoples north of the Black Sea. According to him, the Greeks called Scythia Magogia (Ant., bk. I, 6). An alternate identification derived from an examination of the order in which tribal names are listed in Ezekiel 38, “would place Magog between Cappadocia and Media.”[2] According to Rabbi Shlomo Ganzfried (19th century) Magog refers to the Mongols. He cites an Arab writer who refers to the Great Wall of China with the name ‘Magog’.

GogmagogJordanesGetica (551) mentions Magog as ancestor of the Goths, as does the Historia Brittonum, but Isidore of Seville (c. 635) asserts that this identification was popular “because of the similarity of the last syllable” (Etymologiae, IX, 89). Johannes Magnus (1488–1544) stated that Magog migrated to Scandinavia (via Finland) 88 years after the flood, and that his five sons were Suenno (ancestor of the Swedes), Gethar (or Gog, ancestor of the Goths), Ubbo (who later ruled the Swedes and built Old Uppsala), Thor, and German.

Theseus_Minotaur_Mosaic2
Theseus vs. Minotaur

According to several medieval Irish chronicles, most notably the Auraicept na n-Éces and Lebor Gabála Érenn, the Irish race are a composite including descendants of Japheth’s son Magog from “Scythia”. Baath mac Magog (Boath), Jobhath, and Fathochta are the three sons of Magog. Fenius Farsaid, Partholón, Nemed, the Fir Bolg, the Tuatha de Danann, and the Milesians are among Magog’s descendants. Magog was also supposed to have had a grandson called Heber, whose offspring spread throughout the Mediterranean.

L'europe apres l'invasion des Barbares Detail copy

L'europe apres l'invasion des Barbares Detail2
Sursa: http://www.davidrumsey.com/luna/servlet/detail/RUMSEY~8~1~267777~90041987:L-Europe-apres-l-invasion-des-Barba

There is also a medieval Hungarian legend that says the Huns, as well as the Magyars, are descended from twin brothers named Hunor and Magor respectively, who lived by the sea of Azov in the years after the flood, and took wives from the Alans. The version of this legend in the 14th century Chronicon Pictum equates this Magor with Magog, son of Japheth. (SURSA)

Snake RaceALTE SURSE:

https://www.youtube.com/watch?v=LpkGsAiOFAE

https://en.wikipedia.org/wiki/Echidna_%28mythology%29

http://www.enciclopedia-dacica.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=685&Itemid=354

http://www.romanianhistoryandculture.com/agathyrsinorthgetians.htm