EGYPT

ankh-star-sirius

Statue of The Veiled Isis at the Herbert Hoover National Historic Site in West Branch, Iowa

În Egiptul Antic, Sirius era văzută ca cea mai importantă stea de pe cer. De fapt, ea stătea la baza întregului sistem religios al egiptenilor. Era venerată sub numele de Sothis și asociată cu Isis, zeița-mamă din mitologia egipteană. Isis este aspectul feminin al trinității formate din ea, Osiris și fiul lor, Horus. La egipteni, Sothis era o stea atât de importantă, încât cele mai multe zeități ale lor erau asociate, într-un fel sau altul, cu ea.

Anubis
„Steaua Sirius a mai fost denumită şi “Steaua câinelui”; în Asiria, Sirius era numit drept “Câinele Soarelui” (!) – foarte interesant, aceasta demonstrând faptul că Soarele şi Sirius ar fi stele-pereche. În vechiul teritoriul al Akkadiei, Sirius era denumit Mul-lik-ud, “Steaua câine a Soarelui”. De ce i se spune stelei Sirius “câine” în atâtea tradiţii spirituale ale lumii? Precum se ştie, câinii urmează diferite lucruri. Nu s-ar putea presupune că Sirius e numit câine întrucât pare că urmăreşte tot timpul Soarele nostru, aşa cum ar face o stea-companion?” LINK
Right Eye of Ra - Sirius Matters - Noah Brosch
Sirius – Right Eye of Ra – „Sirius Matters” by Noah Brosch

Anubis Tutankhamun

thoth anubisAnubis, zeul morții (cel cu cap de șacal sau de câine) și Toth, marele învățător al umanității, erau și ei asociați cu Sirius. Sistemul calendaristic egiptean era bazat pe apariția lui Sirius pe cer, care se petrecea vara, chiar înainte de revărsarea anuală a Nilului.The Goddesskeeper-of-genesisTraseul lui Sirius pe cer a fost observat și onorat și de către grecii antici, sumerieni, babilonieni și nenumărate alte civilizații. Steaua era considerată sacră, iar apariția ei pe cer era însoțită de petreceri și festinuri. Steaua câinelui vestea venirea zilelor fierbinți și secetoase ale lui iulie și august.

Hermanubis - VATICAN Museums3
Hermanubis – Vatican Museums. „But what is the significance of the palm tree? Contactee Alex Collier: „The planets around Sirius B are very arid and are generally occupied by reptilian and aquatic-type beings. Palm trees originate from the Sirius B system.” (LINK)
Pyramidion, Thebes, LP
Pyramidion, Thebes, 525–332 B.C. Egypt

Aţi auzit vreodată expresia „zilele câinelui”? Dacă spuneți nu, vă întreb: cunoașteți expresia „zile caniculare”? Acum o să răspundeți: da, sunt cele mai sufocante zile ale verii. Ei bine, romanii le numeau dies caniculares, adică „zilele câinelui”, întrucât credeau că Sirius, vecină cu Soarele, e responsabilă de acele zile fierbinți („caniculă” derivă din canis = câine).

Ishtar & Sirius & Canis Major - Eseuri biblice - Stefan Borbely
Ishtar & Sirius & Canis Major – Eseuri biblice – Stefan Borbely

Great Pyramids - Sirius Betelgeuse Aldebaran

Ancient SiriusMulți egiptologi susțin că alinierea și mărimea celor trei piramide egiptene de la Gizeh (piramida lui Kheops, piramida lui Kefren și piramida lui Mykerinos) au fost construite în aliniere perfectă cu stelele Centurii lui Orion și că lumina acestora era utilizată în ceremoniile ținute în școlile misterelor. Egiptenii știau că o dată pe an Soarele se află în linie dreaptă cu Steaua câinelui.

Sirius Meridian

Pyramidion of Amenhotep-Huy- Egypt would love to know what this says
„În anul 150 d.Hr., astronomul Ptolemeu descria steaua Sirius ca fiind una roşie, împreună cu alte cinci stele: Betelgeuse, Antares, Arcturus şi Pollux. Dar, nu doar Ptolemeu considera că steaua Sirius are o culoare roşie, ci şi alte personalităţi ale lumii antice, ca poetul Aratus, oratorul Cicero, generalul Germanicus. Marele filozof Seneca a considerat şi el că Sirius este mult mai roşu decât Marte. Acum peste 2.000 de ani, viteza relativă al Soarelui nostru şi al stelei Sirius ar fi mult mai redusă decât acum, deoarece cele două stele binare se îndepărtau una faţă de cealaltă. Acest proces ar fi declanşat “deplasarea în roşu”, fenomen cauzat de efectul Doppler, şi astfel Sirius ar fi apărut roşu. În ultimele sute de ani, Soarele şi Sirius se apropie din nou unul de celălalt, iar Sirius ia o culoare albastră, exact aşa cum ar prezice teoria stelelor binare.” LINK

King's ChamberDe aceea, Marea Piramidă a fost construită în așa fel, încât în acel moment sacru, lumina stelei să cadă pe „piatra zeului suprem” prin capătul de sus al Marii Galerii și să coboare pe creștetul Marelui Preot, care primea astfel în trupul lui puterea solară supremă, pe care o transmitea apoi altor inițiați, în vederea evoluării lor ca ființe divine.

Narmar as Marru Narmar as Nerau

Minotaur or Naram
Egyptian Civilization – L.A. Waddell
Sirius Matters - Noah Brosch - pag12
Sirius Matters – Noah Brosch – pag12

Great Pyramid Alignments

Queen's ChamberDescoperirile recente din Marea Piramidă și misterioasele „guri de aerisire” le-au confirmat cercetătorilor importanța lui Sirius în planul arhitectural al piramidei: Camera regelui este aliniată cu Orion (asociat zeului Osiris), în timp ce Camera reginei este poziționată în linie dreaptă cu Sirius (asociat zeiței Isis). (SURSA)

Ninurta-Sirius-wins-the-Battle-of-the-Great-Pyramids

Ancient Sirius - HathorCross

Akhenaton & NefertitiEgiptenii au pierdut ideea unui Dumnezeu si Spirit unic care se afla in tot si au inceput sa se inchine mai multor zei. Maestrii inaltati au incercat sa remedieze aceasta Craniu Nefertitisituatie si au trimis pe Pamant o fiinta care avea constiinta Christica. Aceasta fiinta a fost Akhunaton, care nu avea origine pamanteasca. El venea de pe Sirius. El a dezvoltat o noua religie, religia soarelui. Soarele era venerat ca o imagine unitara. (SURSA)

ANUBIS - Shamanic Mysteries of Egypt - Awakening the Healing Power of the Heart_p201
ANUBIS in „Shamanic Mysteries of Egypt – Awakening the Healing Power of the Heart” p. 201
SOTHIS - Shamanic Mysteries of Egypt - Awakening the Healing Power of the Heart_p204
SOTHIS in „Shamanic Mysteries of Egypt – Awakening the Healing Power of the Heart” p. 204

Ancient Aliens – Season 7 Episode 11 – Alien Resurrections:

sphinx-sirius-ptah-ancient-aliens-alien-resurrections-1 sphinx-sirius-ptah-ancient-aliens-alien-resurrections-2 sphinx-sirius-ptah-ancient-aliens-alien-resurrections-3 sphinx-sirius-ptah-ancient-aliens-alien-resurrections-4 sphinx-sirius-ptah-ancient-aliens-alien-resurrections-5 sphinx-sirius-ptah-ancient-aliens-alien-resurrections-6 sphinx-sirius-ptah-ancient-aliens-alien-resurrections-7 sphinx-sirius-ptah-ancient-aliens-alien-resurrections-8 sphinx-sirius-ptah-ancient-aliens-alien-resurrections-9

KhuFu - Fish - NUN - Ia or Ea copy